nieuws
webwinkel
workshops en cursussen
vintage decoration
clubs
contact
route
Cursusprogramma Quilt it & Dotty voorjaar 2018
Algemene voorwaarden: U bent pas definitief ingeschreven na betaling. Mocht de cursus niet doorgaan, dan ontvangt u het volledige cursusgeld retour. Bij annulering 1 maand voor de cursusdatum ontvangt u het volledige cursusgeld retour, daarna ontvangt u geen cursusgeld meer retour. Uiteraard mag u wel zorgen voor een vervangende cursist.

Club’s en BOM’s; u verplicht zich bij inschrijving tot afname van de VOLLEDIGE Club of BOM. Tussentijds opzeggen is helaas niet mogelijk. Alle Club’s en BOM’s worden betaald door vooruitbetaling.
 
Workshop Sarah Fielke

Sarah Fielke komt weer naar Quilt it & Dotty en komt twee dagen workshop en een trunkshow geven. Het gaat om een compleet verzorgde dag, met stofpakketje en alles wat je nodig hebt. Evt. boek komt er los bij.

Datum: zaterdag 17 november 2018 OF zondag 18 november 2018
Prijs: € 90 ,- 
Dotty weekend

Dotty quiltweekend: Een heel weekend genieten van het heerlijke huis ‘Het Bascour’ en quilten. Op basis van een 2-persoonskamer, eten en drinken inbegrepen. Voorrang aan eerdere weekenddeelnemers

Datum: vrijdag 23 maart 12 uur – zondag 25 maart 15 uur
OF vrijdag 23 november 12 uur – zondag 25 november 15 uur
Prijs: € 125,- 
Basiscursus patchwork

In 6 lessen leer je alle technieken om met de hand een quilt te maken, het patchwork. Het tekenen van blokken, het kiezen van de stoffen en het in elkaar naaien. Elke les leer je een blok en maak je 3 dezelfde blokken thuis. Maak de sampler en je bent voorgoed verkocht! We starten weer met twee groepen, een ochtendgroep en een avondgroep.

Data: donderdagOCHTEND 1 februari 10.00-12.30  uur, 8 februari , 22 februari, 8 maart, 22 maart, 5 april OF
In overleg met de cursisten worden andere data geprikt die voor iedereen uitkomen
Prijs: € 70,- 
Basiscursus handquilten

De naalden, het garen, werken met een vingerhoed, het quiltpatroon markeren, het sandwichen en uiteraard de diverse quiltsteken; alles over het handquilten komt aan bod in deze cursus van 3 avonden, telkens van 19.30- 22.00 uur. Het is de perfecte aanvulling op de basiscursus patchwork. Je maakt een klein quiltje in wit op wit, en hierna kun je het geleerde in praktijk brengen op je eigen quilttop.

Data: dinsdagMIDDAG 14.00-16.30 uur  16 januari, 30 januari, 20 februari of andere data in overleg
Kosten: € 40,- 
Basiscursus patchen op de naaimachine

Waarom moet ik eigenlijk in inches werken en hoe gaat het als je een quilt op de machine maakt? Hoe komt het dat de patronen in boeken en tijdschriften zo anders beschreven zijn dan met de malletjes-op-de-hand-methode? Hoe kun je zo’n rolsnijmes het handigste gebruiken? Na deze cursus heeft het maken van quilts op de naaimachine geen geheimen meer voor je. In 5 ochtenden verken je de technieken om deze quilt te maken.

Data: 5 ochtenden, data in overleg

Prijs: € 50,- 
Patchwork voor gevorderden

Ben je ook dol op het met de hand naaien van quilts, blokken maken en zo je quilt zien groeien? Wil je onder begeleiding blokken leren tekenen, uitrekenen, kleuren kiezen en ingewikkelde blokken maken tot je eigen SUPER-sampler? Kom dan naar de patchwork voor gevorderden groep! We komen elke maand bij elkaar en werken ieder aan onze eigen quilt, ondersteund door het blokken-archief van Quilt it & Dotty.

Data: donderdagochtend 10.00-12.30 uur 28 september, 26 oktober, 30 november 21 december, 25 januari, 22 februari, 22 maart, 20 april, 24 mei, 21 juni, 26 juli, 23 augustus
Of dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur start in september
Prijs: € 70,- voor 12 bijeenkomsten 
Broderie Perse met Heleni

In vele quilts komt de techniek Broderie Perse aan de orde, en daarom is het handig om daar alle ins en outs van te kennen. Heleni komt jullie de diverse technieken voor Broderie Perse uitleggen en daarvoor maak je een bloemenvaasje waar alles aan bod komt. Daar kun je een klein quiltje of een kussentje van maken, of het wordt het begin van een grote quilt! Een dag vol gezelligheid gevuld met kennis en techniek.

Datum: vrijdag 30 maart 10.00-16.00 uur
Kosten : € 50,-