nieuws
webwinkel
workshops en cursussen
vintage decoration
clubs
contact
route
Cursusprogramma Quilt it & Dotty najaar 2017
Algemene voorwaarden: U bent pas definitief ingeschreven na betaling. Mocht de cursus niet doorgaan, dan ontvangt u het volledige cursusgeld retour. Bij annulering 1 maand voor de cursusdatum ontvangt u het volledige cursusgeld retour, daarna ontvangt u geen cursusgeld meer retour. Uiteraard mag u wel zorgen voor een vervangende cursist.

Club’s en BOM’s; u verplicht zich bij inschrijving tot afname van de VOLLEDIGE Club of BOM. Tussentijds opzeggen is helaas niet mogelijk. Alle Club’s en BOM’s worden betaald door vooruitbetaling.
 
Basiscursus patchwork

In 6 lessen leer je alle technieken om met de hand een quilt te maken, het patchwork. Het tekenen van blokken, het kiezen van de stoffen en het in elkaar naaien. Elke les leer je een blok en maak je 3 dezelfde blokken thuis. Maak de sampler en je bent voorgoed verkocht! We starten weer met twee groepen, een ochtendgroep en een avondgroep.

Data: donderdagAVOND 7 september 19.30-22.00 uur, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november
OF
Ochtend: in overleg met de cursisten worden data geprikt die voor iedereen uitkomen
Prijs: € 70,- 
Basiscursus handquilten

De naalden, het garen, werken met een vingerhoed, het quiltpatroon markeren, het sandwichen en uiteraard de diverse quiltsteken; alles over het handquilten komt aan bod in deze cursus van 3 avonden, telkens van 19.30- 22.00 uur. Het is de perfecte aanvulling op de basiscursus patchwork. Je maakt een klein quiltje in wit op wit, en hierna kun je het geleerde in praktijk brengen op je eigen quilttop.

Data: donderdagAVOND 19.30-22.00 uur of andere data in overleg
Kosten: € 40,- 
Basiscursus patchen op de naaimachine

Waarom moet ik eigenlijk in inches werken en hoe gaat het als je een quilt op de machine maakt? Hoe komt het dat de patronen in boeken en tijdschriften zo anders beschreven zijn dan met de malletjes-op-de-hand-methode? Hoe kun je zo’n rolsnijmes het handigste gebruiken? Na deze cursus heeft het maken van quilts op de naaimachine geen geheimen meer voor je. In 5 ochtenden verken je de technieken om deze quilt te maken.

Data: Vrijdag 1 september 10.00-12.30 uur, 8 september, 15 september, 29 september, 6 oktober
Prijs: € 50,- 
Patchwork voor gevorderden

Ben je ook dol op het met de hand naaien van quilts, blokken maken en zo je quilt zien groeien? Wil je onder begeleiding blokken leren tekenen, uitrekenen, kleuren kiezen en ingewikkelde blokken maken tot je eigen SUPER-sampler? Kom dan naar de patchwork voor gevorderden groep! We komen elke maand bij elkaar en werken ieder aan onze eigen quilt, ondersteund door het blokken-archief van Quilt it & Dotty.

Data: donderdagochtend 10.00-12.30 uur 28 september, 26 oktober, 30 november 21 december, 25 januari, 22 februari, 22 maart, 20 april, 24 mei, 21 juni, 26 juli, 23 augustus
Of dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur start in september
Prijs: € 70,- voor 12 bijeenkomsten 
Heirloom machine quilting

Leren machinaal je quilts te quilten en in stijl, met een oude en romantische sfeer? Een techniek die je moet kennen! Je leert niet alleen hoe je blokken quilt, en randen, maar ook ga je aan de slag met het quilten van veren. We maken een oefenlap, fouten maken mag!

Data: woensdag 20 september 10.00- 16.00 uur
Prijs: € 35,- 
Featherweight / freehand embroidery met Francis

Francis is een bekende Featherweight kenner en helpt je met het onderhoud van je machientje. Maar nu *NIEUW* in combinatie met een workshop freehand applicatie en borduren op je Veertje. Een hele verzorgde dag waar bij je het aan niets ontbreekt en een compleet pakketje voor het werkje is inbegrepen.

Datum: vrijdag 27 oktober 10.00-16.00 uur
Prijs: € 45,- incl. pakketje 
Dreamcottage met Heleni, workshop in 2 dagen

Leer in twee dagen, het schattige kleine opberghuisje maken met vele geappliceerde en geborduurde details. Heleni leert je alle kneepjes voor de raampjes, het dak en al het borduurwerk. De eerste workshop dag maak je een start met het voorbereiden en de tweede workshop dag, 3 weken later, zet je het huisje in elkaar. En al je quiltspulletjes kunnen in het huisje.

Datum: vrijdag 22 september EN vrijdag 13 oktober
Prijs: € 65,- incl. Basisbenodigdheden, excl. Stoffen, garen, etc. 
Broderie Perse met Heleni

In vele quilts komt de techniek Broderie Perse aan de orde, en daarom is het handig om daar alle ins en outs van te kennen. Heleni komt jullie de diverse technieken voor Broderie Perse uitleggen en daarvoor maak je een bloemenvaasje waar alles aan bod komt. Daar kun je een klein quiltje of een kussentje van maken, of het wordt het begin van een grote quilt! Een dag vol gezelligheid gevuld met kennis en techniek.

Datum: vrijdag 12 januari 10.00-16.00 uur
Kosten : € 50,- 
Cathedral Star Met Anne-Claudine

Een oude techniek, een nieuwe impuls! Ga de uitdaging aan en ervaar de ontspanning en voldoening van het ‘raampje voor raampje’ samenvoegen van dit handwerk. In deze workshop maakt u, naast de traditionele vorm, ook kennis met nieuwe vormen van de Cathedral Window. Daarnaast gaan we niet alleen aan de slag met onze eigen Kathedraalsramen maar bespreken we bijvoorbeeld ook de mogelijkheden voor de afwerking en evt. quiltwerk.

Tijdens de workshop ontvang u het patroon voor de Cathedral Star, een miniquiltje met de vierkante, ruitvormige en vliegervormige raampjes.

Datum: Vrijdag 3 november 10.00-16.00 uur
Kosten: € 50,- incl. basisstof 
Sun Bonnet Sue applicatie workshopGeďnspireerd door het laatste boek van Reiko Kato ook die leuke Sun Bonnet Sue figuurtjes leren maken op kleine paneeltjes? In de ochtend leer je hoe deze applicaties voorbereid, samenstelt en appliceert. In de middag leer je hoe dat je een oud knaapje beplakt met stof waar de paneeltjes aan komen te hangen.

Het boek heb je nodig voor de workshop, en ligt voor de deelnemers klaar. Heb je zin in een nieuw applicatie avontuur, schrijf je dan in!

Datum: vrijdag 20 oktober 10.00-16.00 uur
Kosten: € 50,-