nieuws
webwinkel
workshops en cursussen
vintage decoration
clubs
contact
route
Cursusprogramma Quilt it & Dotty najaar 2018
Algemene voorwaarden: U bent pas definitief ingeschreven na betaling. Mocht de cursus niet doorgaan, dan ontvangt u het volledige cursusgeld retour. Bij annulering 1 maand voor de cursusdatum ontvangt u het volledige cursusgeld retour, daarna ontvangt u geen cursusgeld meer retour. Uiteraard mag u wel zorgen voor een vervangende cursist. Club’s en BOM’s; u verplicht zich bij inschrijving tot afname van de VOLLEDIGE Club of BOM. Tussentijds opzeggen is helaas niet mogelijk. Alle Club’s en BOM’s worden betaald door vooruitbetaling.
 
Basiscursus patchwork

In 6 lessen leer je alle technieken om met de hand een quilt te maken, het patchwork. Het tekenen van blokken, het kiezen van de stoffen en het in elkaar naaien. Elke les leer je een blok en maak je 3 dezelfde blokken thuis. Maak de sampler en je bent voorgoed verkocht! We starten weer met twee groepen, een ochtendgroep en een avondgroep

Data: donderdagAVOND 6 september 19.30-22.00 uur, 27 september, 4 oktober, 25 oktober, 1 november, 22 november OF
Donderdag Ochtend: 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november
Prijs: € 70,- 
Basiscursus handquilten

De naalden, het garen, werken met een vingerhoed, het quiltpatroon markeren, het sandwichen en uiteraard de diverse quiltsteken; alles over het handquilten komt aan bod in deze cursus van 3 avonden, telkens van 19.30- 22.00 uur. Het is de perfecte aanvulling op de basiscursus patchwork. Je maakt een klein quiltje in wit op wit, en hierna kun je het geleerde in praktijk brengen op je eigen quilttop.

Data: donderdag ochtend 10.00-12.30 uur 18 oktober, 1 november, 22 november
of andere data in overleg
Kosten: € 40,- 
Basiscursus patchen op de naaimachine

Waarom moet ik eigenlijk in inches werken en hoe gaat het als je een quilt op de machine maakt? Hoe komt het dat de patronen in boeken en tijdschriften zo anders beschreven zijn dan met de malletjes-op-de-hand-methode? Hoe kun je zo’n rolsnijmes het handigste gebruiken? Na deze cursus heeft het maken van quilts op de naaimachine geen geheimen meer voor je. In 5 ochtenden verken je de technieken om deze quilt te maken.

Data: donderdag ochtend 10.00-12.30 uur 20 september, 11 oktober, 25 oktober, 15 november, 29 november

Prijs: € 50,- 
Patchwork voor gevorderden

Ben je ook dol op het met de hand naaien van quilts, blokken maken en zo je quilt zien groeien? Wil je onder begeleiding blokken leren tekenen, uitrekenen, kleuren kiezen en ingewikkelde blokken maken tot je eigen SUPER-sampler? Kom dan naar de patchwork voor gevorderden groep! We komen elke maand bij elkaar en werken ieder aan onze eigen quilt, ondersteund door het blokken-archief van Quilt it & Dotty.

Data: dinsdagochtend 10.00-12.30 uur 18 september, 16 oktober, 20 november, 18 december, 23 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 21 mei, 18 juni, 16 juli, 20 augustus,
Prijs: € 70,- voor 12 bijeenkomsten 
Heirloom machine quilting

Leren machinaal je quilts te quilten en in stijl, met een oude en romantische sfeer? Een techniek die je moet kennen! Je leert niet alleen hoe je blokken quilt, en randen, maar ook ga je aan de slag met het quilten van veren. We maken een oefenlap, fouten maken mag!

Data: zaterdag 22 september 10.00- 16.00 uur
Prijs: € 35,- 
Sun Bonnet Sue applicatie workshop

Geďnspireerd door het laatste boek van Reiko Kato ook die leuke Sun Bonnet Sue figuurtjes leren maken op kleine paneeltjes? In de ochtend leer je hoe deze applicaties voorbereid, samenstelt en appliceert. In de middag leer je hoe dat je een oud knaapje beplakt met stof waar de paneeltjes aan komen te hangen.

Het boek heb je nodig voor de workshop, en ligt voor de deelnemers klaar. Heb je zin in een nieuw applicatie avontuur, schrijf je dan in!

Datum: vrijdag 7 september 10.00-16.00 uur
Kosten: € 50,- 
Featherweight dag met Francis

Razend populair zijn ze, de Singer Featherweight naaimachines. Francis komt weer een dag om je alles te leren over het onderhoud van deze machine en we maken weer een leuk projectje! Heb je nog geen featherweight en wil je graag meedoen, dan kun je voor die dag een machientje lenen en daarna besluiten of het iets voor je is!

Data: zaterdag 29 september 10.00-16.00 uur
Prijs: € 45,- incl. pakketje 
Ocean Waves

Deze antieke quilt met zijn ontelbare driehoekjes kun je op verbluffend eenvoudige wijze op je naaimachine maken. En je gelooft het niet, maar de puntjes van de driehoeken ontstaan vanzelf. Een stapel lichte stof en heel veel scraps en je kunt aan de slag.

Datum: zaterdag 15 september 10.00-16.00 uur
Kosten: € 45,- 
Irish Chain

Irish Chain is een klassieke quilt die veelal in blauw wit wordt gemaakt, maar ook andere kleuren of zelfs scrappy behoort tot de mogelijkheden. In deze workshop leer je hoe je op snelle wijze deze blokken snijdt en naait en snijdt en weer naait. Kies je mooiste lapjes uit, neem je naaimachine mee en doe mee!

Datum: zaterdag 6 oktober 10.00-16.00
Kosten: € 45,-