nieuws
webwinkel
workshops en cursussen
vintage decoration
clubs
contact
route
Clubs en Blok-van-de-Maand
Alle BOM’s (blok van de maand quilts) zijn zonder binding en achterkant. Omdat elke BOM of CLUB maar een beperkt aantal plaatsen heeft is het slim om je snel op te geven. Vol=vol! Dus, geef je snel op, dan hoeven we je niet teleur te stellen dat een BOM of CLUB vol is. Als een Club of BOM eenmaal gestart is, kun je alleen nog mee doen als er plaats is.

Algemene voorwaarden: Alle Clubs en BOM’s kunnen ook per post verstuurd worden, tegen dezelfde prijs. (naar het buitenland brengt wel extra kosten met zich mee, vraag ernaar) Kom je naar de bee’s dan ontvang je de pakketten telkens als eerste, voor de bee’s betaal je niets extra’s! Je geeft je bij BOM’s telkens op voor het hele project. Betaling gaat per maandelijkse vooruitbetaling. De eerste maand is vaak een hoger bedrag omdat je dan ook het patroon en eventuele basisstof afrekent. Daarna betaal je telkens voor het maandelijkse stofpakket. Vooraf in een keer alles betalen levert een korting van 10% op! Vanwege de lange besteltermijnen en voorbereidingen is tussentijds opzeggen is NIET mogelijk, het is verplicht om de gehele BOM af te nemen. Bij elke BOM staan de data waarop de bee is en de pakketjes verstuurd worden. Kom je naar de bee, dan krijg je als eerste het pakketje. Ook is de bee DE plek voor vragen en tips. Zorg dat de betaling voor die datum binnen is, dan krijg je meteen je pakketje.

 
Lappenmand , door Dorien WeijtmansEr is weer een nieuwe quilt van de hand van Dorien Weijtmans! In frisse tintjes, en meet veel verschillende technieken. In 7 maanden ontvang je telkens het patroon en de stof om deze quilt te maken. Je kunt deze quilt zowel met de hand als met de machine maken.

Log cabin, dresden plates, flying geese, dit zit allemaal verwerkt in deze quilt. Stap voor stap komt de quilt tot stand dankzij de handige maandpakketjes die thuisgestuurd worden, of kom naar de bee!

€ 28,- per maand (7 maanden)
Data: donderdag 7 september, 5 oktober, 2 november , 7 december, 4 januari, 1 februari, 8 maart 
Pin it & Dotty Pinkeep clubSpeldenkussens, wie heeft er nu ooit genoeg? Daarom beginnen we een club waarbij je om de maand (6 x in een jaar) een compleet pakketje ontvangt voor een speldenkussen, naaldenboekje, of huswif (oprolbaar naai etui). We beginnen weer een nieuw jaar, met nieuwe items. Dit huswif is als voorbeeld, want van het vorige jaar. (die patroon-pakketjes zijn nog te koop!)

Wil je ook meedoen? Voor 6 projectjes, patroon EN stof, bandjes, etc.

Data: Donderdagochtend telkens van 10.00-12.30 uur bee, 31 september, 16 november, 18 januari, 29 maart, 17 mei, 25 juli
Prijs: € 79,- voor 6 projectjes verspreid over een heel jaar 
Darcy BOM Mysterie

Waar wordt je nou blij van, welke dingen toveren een glimlach op je gezicht? Daar gaat deze nieuwe mysterie quilt over; alles waar je blij van wordt. Het is een mysterie, dat betekent dat je begint aan een quilt waarvan je nog niet echt weet hoe hij uiteindelijk wordt. Ik licht alvast een tipje van de sluier op met de eerste blokjes van 3 ¾” x 3 ¼” . Het wordt een klein quiltje voor aan de wand, een wieg of voor in de box. De blokken in het middenstuk meten samen ongeveer 90 cm x 105 cm. Het is een quilt waar je met kleine en grote kinderen van kunt genieten. Deze mysterie duurt 10 maanden. De eerste maanden krijg je telkens de ovale blokjes om te maken, daarna komen er gepatchte randen en borders omheen. De eindmaat wordt ongeveer 140 cm x 155 cm (let op: ongeveer he).

Je ontvangt elke maand het patroon en alle stoffen voor het maken van de top. De werkbeschrijving is in het Nederlands, mallen en soms wat afmetingen in inches om te snijden. Het merendeel zijn handtechnieken, applicatie, patchwork, werken met ricrac, fabric folding, etc. We richten ook een facebook groep op om je vorderingen te delen en vragen te stellen. Zo ben je op afstand toch betrokken bij deze Mysterie!

Data: woensdag 18 oktober 10.00-12.30, 15 november, 20 december, 17 januari, 21 februari, 21 maart, 18 april, 23 mei, 20 juni, 18 juli, 22 augustus
Kosten: € 26,- 
Dotty weekend VOL! Maart 2018 gaan we weerEr is weer een echt Dotty weekend, en nu in een heerlijke vila, Het Bascour in Vierlingsbeek wat we helemaal voor onszelf hebben! Uitvoerig getest door de doorgewinterde Dotten. Twee persoons kamers, met eenpersoons bedden, een heerlijke grote ruimte om te quilten, en een ruimte om te ontspannen. Aan alles is gedacht, er ontbreekt je aan niets. Heerlijk een weekend lang nergens aan hoeven denken, alleen maar quilten. Er gaan bakken met lapjes en manden met allerlei quiltspulletjes mee. Vrijdagavond staat er een tapasplank klaar en die vullen we allemaal met een eigen hapje. De andere dagen zijn compleet verzorgd, met een koffiemachine, thee en water en alle maaltijden.

Datum: 24-25-26 november (vr-za-zo)
Kosten: € 125,- per persoon(logies, 2x ontbijt en diner obv 2-persoons kamer) 
Jane Austen BOM oftwel de stoffenclub!Afgelopen kerst had ik het genoegen de Jane Austen quilt in het echt te bewonderen in het Jane Austen Museum in Chawton, Engeland. En dit bracht me op t idee om een stoffenclub waar je ook de Jane Austen mee kunt maken uit te brengen! Gedurende 12 maanden, elke maand 9 lapjes ontvangen van 25 cm x 35 cm . Van de basisstof heb je 6 meter nodig en daarvoor hebben we een prachtige stof uitgezocht! Maar feitelijk kun je met de 9 lapjes per maand doen wat je wilt! Echt perfect voor het aanvullen van je verzameling, scrapquilt, sampler, mogelijkheden te over! Je doet mee voor een jaar, daarna stopt het automatisch.
Data: dinsdag 7 maart 10.00-12.30 uur, 4 april, 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september, 3 oktober, 31 oktober, 5 december, 2 januari, 6 februari
Boek : € 24,95. Kosten: € 17,75 per maand 
Bee!
Een bee is een bijeenkomst van quilters. Maar je mag er ook borduren of breien, of wat je maar wil. Doel is gezelligheid en tips en advies van anderen. Geef even door of je komt, dan weet ik hoeveel stoeltjes ik klaar moet zetten! Koffie, thee en wat lekkers staat altijd klaar.

Kosten: € 2,- (bij aankoop van min. € 15,- is de bee gratis)
Data: elke eerste woensdag van de maand 10.00-12.30 uur

 
Inschrijven?

Hoe schrijf ik me in voor workshops/cursussen/BOM’s/Club’s?
Gebruik het reactieformulier. Of neem contact op via welkom@quilt-it.nl, 0478-641519