nieuws
webwinkel
workshops en cursussen
vintage decoration
clubs
contact
route
Clubs en Blok-van-de-Maand
Alle BOM’s (blok van de maand quilts) zijn zonder binding en achterkant. Omdat elke BOM of CLUB maar een beperkt aantal plaatsen heeft is het slim om je snel op te geven. Vol=vol! Dus, geef je snel op, dan hoeven we je niet teleur te stellen dat een BOM of CLUB vol is. Als een Club of BOM eenmaal gestart is, kun je alleen nog mee doen als er plaats is. Algemene voorwaarden: Alle Clubs en BOM’s kunnen ook per post verstuurd worden, tegen dezelfde prijs. (naar het buitenland brengt wel extra kosten met zich mee, vraag ernaar) Kom je naar de bee’s op de genoemde data dan ontvang je de pakketten telkens als eerste, voor de bee’s betaal je niets extra’s! Je geeft je bij BOM’s telkens op voor het hele project. Betaling gaat per maandelijkse vooruitbetaling. De eerste maand is vaak een hoger bedrag omdat je dan ook het patroon en eventuele basisstof afrekent. Daarna betaal je telkens voor het maandelijkse stofpakket. Vooraf in een keer alles betalen levert een korting van 10% op! Vanwege de lange besteltermijnen en voorbereidingen is tussentijds opzeggen is NIET mogelijk, het is verplicht om de gehele BOM af te nemen. Bij elke BOM staan de data waarop de bee is en de pakketjes verstuurd worden. Kom je naar de bee, dan krijg je als eerste het pakketje. Ook is de bee DE plek voor vragen en tips. Zorg dat de betaling voor die datum binnen is, dan krijg je meteen je pakketje.
 
Ierse Broderie Perse quilt

Deze quilt, waarvan het origineel uit het midden van de 19e eeuw komt, is gemaakt door Leonie Bouwman en is 178 cm x 175 groot. Het is het schoolvoorbeeld van Broderie Perse, en perfect als je je toe wil leggen op het leren van deze techniek.

We maken de versie van Leonie en met 55 patchwork blokken en 55 broderie perse blokken is er flink wat werk te verzetten, maar moeilijk is het zeker niet!

Data: Donderdag 6 september, 4 oktober, 8 november, 6 december, 3 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus

€ 28,- per maand (12 maanden) 
Morrington by Lisa & Louise van Max & Louise pattern company

Met mallen met de hand, of met de machine, het kan allemaal. Deze medaillon quilt heeft een sunburst in het midden, en geweldige scrappy randen. In 10 maanden ontvang je telkens alle stoffen voor het maken voor de top. Het boek waar het patroon in staat is je start, en heeft nog veel meer leuks te bieden van Lisa & Louise. Maak een begin met deze quilt als prelude op de komst van Lisa & Louise naar Quilt it & Dotty in 2019! (data volgen nog) 10 maanden. Afmeting: 158 cm x 170 cm

Kosten: € 25,- per maand

Boek € 32,-

Data: vrijdag 14 september, 12 oktober, 9 november, 14 december, 11 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 14 juni 
A Little Flower van Blackbird Designs

Het Blackbird design team Barb en Alma hebben weer een onovertroffen quilt ontworpen. De bloemenmandjes worden gecombineerd met vogels. Een quilt voor echte applicatie liefhebbers en de warme tinten maken het sfeertje compleet. In maand 1 ontvang je het complete patroon en het stofpakketje voor de eerste 5 mandjes, de eerste rij blokken. In de daaropvolgende maanden ontvang je telkens alle stoffen voor 5 mandjes of vogels blokken en de laatste maand ontvang je de stof voor de border.

6 maanden, afmeting 153 cm x 153 cm

Kosten: € 20,- per maand

Data: woensdag 19 september, 17 oktober, 21 november, 19 december, 16 januari, 20 februari 
Events

De Australische ontwerpster Sarah Fielke komt in november van dit jaar naar Quilt it & Dotty! Een geheel verzorgde dag, workshop EN trunkshow, lunch en diner. Wat ze gaat doen is nog een verrassing, maar dat het heel bijzonder en mooi wordt, is bekend! Haar BOM's die ze via haar website uitgeeft en haar schitterende boeken waarbij ze een frisse moderne kijk laat zien op antieke quilts en traditioneel werk, zal daarbij weer de boventoon voeren.

Combineer de dag met een van de vele overnachtingsmogelijkheden in Overloon voor een uniek weekendje uit.

NOG ENKELE PLAATSEN!

Data: zaterdag 17 november OF zondag 18 november 10.00- 20.30 uur (dus incl. avondprogramma!) 
Komende events:
Lisa & Louise van Max & Louise pattern company: uit Australie komen Lisa en Louise (van het Quiltmania boek Vintage quilts & Friendship). Dat zal ergens voorjaar 2019 worden.

Dawn collector with a needle: ze komt weer naar Quilt it & Dotty, en brengt weer nieuwe antieke quilts mee, en haar boeiende vertelstijl zal je weer heel veel kennis geven over antieke quilts. Een must! Najaar 2019

Triplett Sisters: na het succesvolle eerste bezoek komen Lori Lee en Kay weer! Met weer andere antieke quilts en een projectje om je vingers bij af te likken. We denken aan einde zomer 2019.

Dit alles zal bekend gemaakt worden op de website, facebook en het blog en uiteraard ook via de nieuwsbrief! Geef je op voor de nieuwsbrief zodat je niets mist.
 
Dotty weekend

Er is weer een echt Dotty weekend, en nu in een heerlijke villa, Het Bascour in Vierlingsbeek wat we helemaal voor onszelf hebben! Uitvoerig getest door de doorgewinterde Dotten. Twee persoons kamers, met eenpersoons bedden, een heerlijke grote ruimte om te quilten, en een ruimte om te ontspannen. Aan alles is gedacht, er ontbreekt je aan niets. Heerlijk een weekend lang nergens aan hoeven denken, alleen maar quilten. Er gaan bakken met lapjes en manden met allerlei quiltspulletjes mee. Vrijdagavond staat er een tapasplank klaar en die vullen we allemaal met een eigen hapje. De andere dagen zijn compleet verzorgd, met een koffiemachine, thee en water en alle maaltijden.

Datum: 23-24-25 november (vr-za-zo) 2018

Kosten: € 135,- per persoon(logies, 2x ontbijt en diner obv 2-persoons kamer) 
Bee!

Een bee is een bijeenkomst van quilters. Maar je mag er ook borduren of breien, of wat je maar wil. Doel is gezelligheid en tips en advies van anderen. Geef even door of je komt, dan weet ik hoeveel stoeltjes ik klaar moet zetten! Koffie, thee en wat lekkers staat altijd klaar.

Kosten: € 2,- (bij aankoop van min. € 15,- is de bee gratis)

Data: elke eerste woensdag van de maand 10.00-12.30 uur

Opgeven? Stuur een mailtje aan welkom@quilt-it.nl, of in de webshop van www.quilt-it.nl staan de workshops en cursussen ook en kun je direct afrekenen, of bel met 0478-641519, laat op Facebook een berichtje achter of kom langs bij Quilt it & Dotty, Oploseweg 18a, 5825 HN Overloon


 
Quilt it & Dotty bestaat 10 jaar!
En dat vieren we op vrijdag 31 augustus met een feestelijke dag vol leuke dingen en aanbiedingen. Want wie jarig is trakteert. Ook is het de jaarlijkse kick-off van het quiltseizoen met ‘Start-to-quilt’, oftewel ‘Begin-met-quilten’. Wat dat is, dat zie je dan! Neem een vriendin mee die nog nooit een naald en draad vast gehouden of gequilt heeft. Noteer maar vast in je agenda; vrijdag 31 augustus van 10.00-17.00 uur.
 
Inschrijven?

Hoe schrijf ik me in voor workshops/cursussen/BOM’s/Club’s?
Gebruik het reactieformulier. Of neem contact op via welkom@quilt-it.nl, 0478-641519