nieuws
webwinkel
workshops en cursussen
vintage decoration
clubs
contact
route
Cursusprogramma Quilt it & Dotty 2017
Algemene voorwaarden: U bent pas definitief ingeschreven na betaling. Mocht de cursus niet doorgaan, dan ontvangt u het volledige cursusgeld retour. Bij annulering 1 maand voor de cursusdatum ontvangt u het volledige cursusgeld retour, daarna ontvangt u geen cursusgeld meer retour. Uiteraard mag u wel zorgen voor een vervangende cursist.

Club’s en BOM’s; u verplicht zich bij inschrijving tot afname van de VOLLEDIGE Club of BOM. Tussentijds opzeggen is helaas niet mogelijk. Alle Club’s en BOM’s worden betaald door vooruitbetaling.
 
Basiscursus patchwork

In 6 lessen leer je alle technieken om met de hand een quilt te maken, het patchwork. Het tekenen van blokken, het kiezen van de stoffen en het in elkaar naaien. Elke les leer je een blok en maak je 3 dezelfde blokken thuis. Maak de sampler en je bent voorgoed verkocht! De lessen vinden plaats in de avond, telkens van 19.30-22.00 uur. Data: donderdagAVOND 26 januari en de volgende data gaan in overleg
Prijs: € 70,- 
Basiscursus handquilten

De naalden, het garen, werken met een vingerhoed, het quiltpatroon markeren, het sandwichen en uiteraard de diverse quiltsteken; alles over het handquilten komt aan bod in deze cursus van 3 avonden, telkens van 19.30- 22.00 uur. Het is de perfecte aanvulling op de basiscursus patchwork. Je maakt een klein quiltje in wit op wit, en hierna kun je het geleerde in praktijk brengen op je eigen quilttop.
Data: donderdagAVOND 19.30-22.00 uur 2 februari, 16 februari, 23 februari
Prijs: € 40,- 
Basiscursus patchen op de naaimachine

Waarom moet ik eigenlijk in inches werken en hoe gaat het als je een quilt op de machine maakt? Hoe komt het dat de patronen in boeken en tijdschriften zo anders beschreven zijn dan met de malletjes-op-de-hand-methode? Hoe kun je zo’n rolsnijmes het handigste gebruiken? Na deze cursus heeft het maken van quilts op de naaimachine geen geheimen meer voor je. In 5 ochtenden verken je de technieken om deze quilt te maken.
Data: We gaan een nieuwe groep starten, geef je op en dan bepalen we samen wanneer.
Prijs: € 50,- 
Patchwork voor gevorderden

Ben je ook dol op het met de hand naaien van quilts, blokken maken en zo je quilt zien groeien? Wil je onder begeleiding blokken leren tekenen, uitrekenen, kleuren kiezen en ingewikkelde blokken maken tot je eigen SUPER-sampler? Kom dan naar de patchwork voor gevorderden groep! We komen elke maand bij elkaar en werken ieder aan onze eigen quilt, ondersteund door het blokken-archief van Quilt it & Dotty.
Data: er start een nieuwe groep, geef je op en dan bepalen we samen wanneer.
Prijs: € 70,- voor 12 bijeenkomsten 
Happy Scrappy een dag met Phyllis en Hubertine

Misschien heb je ze voorbij zien komen, de scrapquilts die Hubertine en Phyllis, ook wel bekend als de Feathergirls, met hun Featherweight naaimachines op hun eigen, verfrissende manier gemaakt hebben. Wil je ook eens een deuk(je) slaan in je restjesmand of heb je zin om een gevarieerde quilt maken van mooie stofjes, kom dan op 25 februari naar de Happy Scrappy Workshop met de Feathergirls. We bekijken de quilts om inspiratie op te doen, krijgen patronen en tips en gaan dan aan de slag op de manier van de Feathergirls, met veel plezier, ideeen en de vrijheid om dit helemaal je eigen quilt te maken. We werken met de (Featherweight) naaimachine.
Om het scrappy feest compleet te maken zullen de Feathergirls ook laten zien hoe zij hun quilts gequilt hebben.
Datum: zaterdag 25 februari 10.00-16.00 uur
Kosten : € 50,- 
Heirloom machine quilting

Leren machinaal je quilts te quilten en in stijl, met een oude en romantische sfeer? Een techniek die je moet kennen. Je leert ook alles over het sandwichen, markeren, garens, vullingen, etc. Velen gingen je voor, één van de meest succesvolle en waardevolle workshops!
Data: donderdag 9 maart 10.00- 16.00 uur
Prijs: € 35,- 
Veren uit de vrije hand; machinequilten deel 2

Deel twee van machinequilten is het quilten van veren uit de vrije hand. Schitterende veren die je zonder vooraf te tekenen kunt maken. Een van de meest geliefde workshops, want de resultaten zijn ook verbluffend! Het is wel noodzakelijk dat er al ervaring is met het machinaal quilten.
Data: donderdag 3 november 10.00- 16.00 uur
Kosten: € 35,- 
Featherweight / freehand applicatie dag met Francis en DorryFrancis is een bekende Featherweight kenner en helpt je met het onderhoud van je machientje. Maar nu *NIEUW* in combinatie met een workshop freehand applicatie en borduren op je Veertje. Een hele verzorgde dag waar bij je het aan niets ontbreekt en een compleet pakketje voor het werkje is inbegrepen. Je mag kiezen uit verschillende dingen.
Datum: 27 mei 10.00-16.00 uur
Prijs: € 45,- incl. de keus uit een van de pakketjes 
Brood bakken met Karen Bakingsoda

Basis Broodbakcursus beginners
De basis workhop; informatie over bloem en meel, over wegen en meten, gist en zout. We maken een brood met zaden en pitten; vloerbrood of een busbrood. Jij mag het zeggen. ’s Middags gaan we aan de slag met kleine broodjes met een voordeegje. In het deeg -speciaal voor Dorry- hoe kan het anders: aardappel!
Datum: vrijdag 10 maart 10.00-16.00 uur
Kosten € 50,- 
Gevorderden Workshop Pasen

Lente in aantocht! Eieren, kuikentjes, Paasbrood, fris en licht. Omdat het lente is maken we van een fris verwenbrood: Fluffy lemon rolls. Daarnaast zijn we creatief met deeg en vlechten we een mooi tweekleurige Challah, een paasbrood waar we eieren in verwerken. Erin? Of Erop?
Datum: donderdag 16 maart 10.00-16.00 uur
Kosten: € 50,- 
Sun Bonnet Sue applicatie workshopGeïnspireerd door het laatste boek van Reiko Kato ook die leuke Sun Bonnet Sue figuurtjes leren maken op kleine paneeltjes? In de ochtend leer je hoe deze applicaties voorbereid, samenstelt en appliceert. In de middag leer je hoe dat je een oud knaapje beplakt met stof waar de paneeltjes aan komen te hangen.
Het boek heb je nodig voor de workshop, en ligt voor de deelnemers klaar. Heb je zin in een nieuw applicatie avontuur, schrijf je dan in!
Datum: Vrijdag 7 april 10.00-16.00 uur
Kosten: € 50,- 
Resten en repen quilt

Het lijkt eenvoudig maar deze resten quilt, gemaakt van allemaal repen stof, maar schijn bedriegt. Kom naar de workshop en alle geheimen van deze quilt worden onthuld. Het is een echte naaimachine techniek, met rolsnijmes en liniaal, maar daarna is het gedachteloos meters maken! Een geweldige quilt die ook op een jongensbed niet zou misstaan. Neem al je restjes mee en ga een heerlijke dag alleen maar naaien. Wij zijn zo enthousiast dat we ondertussen al twee quilttops hebben gemaakt.
Datum: donderdag 30 maart 10.00-16.00 uur
Kosten: € 50,- 
Vlechtmandje van stof door Anne Claudine TullerEen mand maken van stofstroken, op de naaimachine die je daarna kunt gebruiken voor al je boodschappen of om je quiltspulletjes in te bewaren. Je hebt een naaimachine nodig en als je de technieken onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos! Geschikt voor zowel beginnende als ervaren quilters. Kennis van je naaimachine is wel handig.
Datum: vrijdag 24 februari 10.00-16.00 uur
Kosten: € 42,50